Onderhoud

WAAROM AUTO ONDERHOUD EN REPARATIE

Tijdig en goed onderhoud aan uw auto levert z’n investering dubbel en dwars op. Maar dan wilt u wel zeker weten dat de reparaties inderdaad professioneel wordt uitgevoerd. Uw auto goed onderhouden is erg belangrijk. Niet alleen voor uw veiligheid en ter voorkoming van ongelukken, ook voor kosten- en brandstofbesparing. Zachte autobanden of autobanden met weinig profiel verhogen het  brandstofverbruik. Een vervuilde lucht- of benzinefilter kost extra brandstof en kan foutmeldingen in de auto elektronica veroorzaken.

Goed onderhoud van uw auto en een goede afstelling van de motor zorgen voor minder milieuvervuiling. Stel daarom de door de fabrikant voorgeschreven onderhoudsbeurten na een vast aantal kilometers of tijdsduur niet uit en zorg voor reparatie. Dit is in het belang van het milieu, het komt de levensduur van de auto ten goede, het voorkomt een toename van het  brandstofverbruik en het vermindert de kans op dure auto reparaties.

KLEINE EN GROTE BEURT AUTO

Ieder jaar is uw auto toe aan een grote beurt. Hierbij wordt uw auto grondig gecontroleerd op zaken zoals de motor, de wielophanging en het besturingssysteem. Alles wordt nagelopen, gecontroleerd en eventueel opnieuw afgesteld.

Als u met uw auto veel kilometers maakt, is het niet onverstandig om tussen de grote beurten uw auto te onderwerpen aan een kleine beurt. Regelmatig onderhoud voorkomt overmatige slijtage en zorgt dat de prestaties van uw auto optimaal blijven.

Bij het constateren van grotere gebreken, zullen wij pas over gaan tot reparatie na (telefonisch) overleg met u. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Bij autoreparatie kunnen wij in overleg besluiten om nieuwe of gebruikte auto onderdelen te installeren; dit hangt uiteraard af van het exacte auto onderdeel, de verwachte levensduur, het type en leeftijd auto, etc

APK-KEURING

De verplichte APK-keuring van uw auto is er om vroegtijdig defecten op te sporen en te voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren door technische mankementen.

LET OP: Een APK is een controle en een momentopname. Onderdelen worden vervangen als een auto niet door de keuring komt. Dit doen wij, indien gewenst, in overleg met de klant.

Het kan ook zijn dat een auto nog net door de keuring komt, maar dat bepaalde onderdelen wel op het randje van afkeur zitten. Dit onderdeel wordt dan aangetekend op het keuringsformulier. Hij valt op het moment van keuren binnen de norm en moet dus goedgekeurd worden.

Wordt er naast een APK ook een onderhoudsbeurt gedaan, dan zullen wij zeker adviseren dit onderdeel te vervangen, omdat onderhoud voor de langere termijn bedoeld is

Kortom wat heeft Autohuis Amersfoort u te bieden:

 • Onderhoud
 • Reparatie
 • Diagnose
 • APK
 • Autoruiten
 • Schadebemiddeling
 • Inbouw accessoires
 • Uitlaten
 • Banden
 • Accu's
 • Koop en verkoop van uw auto